Dones del s.XXI

Can Traver de Besalú és per a vosaltres

Oferim un espai de vida senzilla per a dones que afavoreix la descoberta interior i orienta cap a l’essencial. Els moments per nodrir-se i alleugerir es combinen amb les activitats creatives per viure un retir reparador. Aquesta casa dona la benvinguda al beguinatge del nostre temps per a dones lliures, en recerca, amb sentit i intenció d’escoltar-se.

BEGUINATGE

És l’estada més habitual en un espai de sororitat envoltat de calma, amb tot el temps per escoltar-te i compartir-ho, si vols.  Pots venir tu sola o amb altres amigues.

T’ensenyem la casa, les zones comunes i les habitacions. També expliquem les pautes de convivència i el que necessitis per gaudir la teva estada en plenitud.

PREU: 80 € / persona nit

Excepte Juliol, Agost i Setembre

Què inclou aquest beguinatge?

– L’allotjament i la mitja pensió (esmorzar i sopar).

– Tres activitats que fem cada dia i són voluntàries:

  • Passejada de descoberta al matí per camins i boscos de l’entorn.  
  • Diàleg participatiu abans de sopar.
  • Meditació al capvespre ben sopat.  

Beguinatge

El món viscut en comunitat plena 

El beguinatge fou un moviment que va tenir molta presència a Flandes i els Països Baixos durant els segles XII i XIII. Estava format per comunitats femenines que tenien les seves normes de funcionament i s’organitzaven de manera autònoma entre les mateixes beguines. Podien treballar i ajudar al sosteniment de la comunitat. La seva existència i prosperitat fou un fet únic per a l’època i una inspiració per a moltes dones d’avui.

Sororitat

Camins de confiança i creixement

Les beguines s’anomenaven sorores (germanes) a elles mateixes i van assolir un estil de vida singular. La idea de vincle i comunitat entre dones cada dia genera més interès i forts lligams. L’actitud basada en el respecte, el suport mutu, la confiança i la solidaritat ens porta cap a nous models de convivència plena i coneixement profund.