L’entorn

Entre la Garrotxa i l’Alt Empordà

Ens trobaràs a cavall entre la Garrotxa i l’Alt Empordà, a tocar de Besalú. Les dues comarques ofereixen moltes propostes relacionades amb la història, els paisatges, la cultura i la seva gent.

Nosaltres et proposem combinar l’estada amb una descoberta segons el dia de mercat setmanal. És el moment propici per sentir el ritme i les realitats locals. Dissabte a Besalú, dilluns a Olot, dimarts a Girona, dimecres a Banyoles i dijous a  Figueres.

El veïnat

Un ecosistema rural en un indret únic

A més de la Casa Gran o Casa dels Llorers, el veïnat de Can Traver està format per altres edificis com ara Can Rou o Can Grifou. El primer és una masoveria reformada de l’edifici principal i la segona té una sala molt antiga que destinem a tota mena de tallers. La resta d’edificis i les persones que hi vivim formem un petit ecosistema rural.

La casa dels Llorers

Una masia, un bé cultural d’interès local

Can Traver de Besalú es troba a la plana de Maià de Montcal, on la Garrotxa ja toca l’Alt Empordà. És la masia central que dona nom al veïnat i està declarada bé cultural d’interès local. Té elements del segles XIII i segueix l’estil constructiu dels grans casals que els segles XVII i XVIII van viure èpoques de bonança. Té una capella dedicada a Sant Miquel.

_

PLANTA PRINCIPAL

És la zona comunitària on hi ha el menjador, la sala wifi, terrassa, cuina, ximeneia, banys i biblioteca.

_

PRIMERA PLANTA

Sala de treball de 100m2, habitacions, banys i dutxes

_

L’ÀTIC

Habitacions, sala d’estar, terrassa, banys i dutxes.

_

EL SOTERRANI

Sala de 90m2, sala museu i nova zona de celebracions i xerrades

_

LA PISCINA

Està al costat del soterrani i comunica amb la terrassa de la primera planta a través de les escales exteriors.

Can Rou

Una masia, un bé cultural d’interès local

Viu en comunitat en aquesta masoveria reformada amb apartaments individuals per estades de llarga durada. Cada apartament disposa de bany i cuina privats. La zona de rentadores, biblioteca i exteriors són comunitaris.

Can Grifou

Masia en procés de rehabilitació

Disposa d’una sala on fer tota mena de tallers i on busquem persones per poder-hi col·laborar.

Vols col·laborar?