L’entorn

Entre la Garrotxa i l’Alt Empordà

Ens trobaràs a cavall entre la Garrotxa i l’Alt Empordà, a tocar de Besalú. Les dues comarques ofereixen moltes propostes relacionades amb la història, els paisatges, la cultura i la seva gent.

Nosaltres et proposem combinar l’estada amb una descoberta segons el dia de mercat setmanal. És el moment propici per sentir el ritme i les realitats locals. Dissabte a Besalú, dilluns a Olot, dimarts a Girona, dimecres a Banyoles i dijous a  Figueres.

El veïnat

Un ecosistema rural en un indret únic

A més de la Casa Gran o Casa dels Llorers, el veïnat de Can Traver està format per altres edificis com ara Can Rou o Can Grifou. El primer és una masoveria reformada de l’edifici principal i la segona té una sala molt antiga que destinem a tota mena de tallers. La resta d’edificis i les persones que hi vivim formem un petit ecosistema rural.

La casa dels Llorers

Una masia, un bé cultural d’interès local

Can Traver de Besalú es troba a la plana de Maià de Montcal, on la Garrotxa ja toca l’Alt Empordà. És la masia central que dona nom al veïnat i està declarada bé cultural d’interès local. Té elements del segles XIII i segueix l’estil constructiu dels grans casals que els segles XVII i XVIII van viure èpoques de bonança. Té una capella dedicada a Sant Miquel.

_

PLANTA PRINCIPAL

És la zona comunitària on hi ha el menjador, la sala wifi, terrassa, cuina, ximeneia, banys i biblioteca.

_

PRIMERA PLANTA

Habitacions, banys i dutxes. Sala de treball de 100 m2

_

L’ÀTIC

Habitacions, sala d’estar, terrassa, banys i dutxes.

_

EL SOTERRANI

Bany i sala de treball de 90 m2, la Sala Museu.

_

LA PISCINA

Està al costat del soterrani i comunica amb la terrassa de la primera planta a través de les escales exteriors.

Galeria