Beguinatge

El món viscut en comunitat plena  

El beguinatge fou un moviment  que va tenir molta presència a Flandes i els Països Baixos durant els segles XII i XIII. Estava format per comunitats femenines que tenien les seves normes de funcionament i s’organitzaven de manera autònoma entre les mateixes beguines. Podien treballar i ajudar al sosteniment de la comunitat. La seva existència i prosperitat fou un fet únic per a l’època i una inspiració per a moltes dones d’avui.

Sororitat

Camins de confiança i creixement

Les beguines s’anomenaven sorores (germanes) a elles mateixes i van assolir un estil de vida singular. La idea de vincle i comunitat entre dones cada dia genera més interès i forts lligams. L’actitud basada en el respecte, el suport mutu, la confiança i la solidaritat ens porta cap a nous models de convivència plena i coneixement profund.

Dones del segle XXI

Can Traver de Besalú és per a vosaltres.

Oferim un espai de vida senzilla per a dones que afavoreix la descoberta interior i orienta cap a l’essencial. Els moments per nodrir-se i alleugerir es combinen amb les activitats creatives per viure un retir reparador. Aquesta casa dona la benvinguda al beguinatge del nostre temps per a dones lliures, en recerca, amb sentit i intenció d’escoltar-se.